اعتماد کارکنان افتخار ماست

داشتن برنامه و استراتژی پیش از آغاز هر کاری میتواند از اقدامات جزیرهای جلوگیری کند و یکپارچگی در انجام امور را بهدنبال داشته باشد. از اینرو، در معاونت منابع انسانی شرکت فولاد هرمزگان نیز استراتژی ۵ ساله برنامههای این واحد تا سال ۱۴۰۰ تدوین شده است. در این برنامه مشخص شده که واحدهای مختلف منابع انسانی باید چه سیستمها و زیرسیستمهایی را پیاده و اجرایی کنند. تمامی اقدامات واحد آموزش و توسعه منابع انسانی شرکت فولاد هرمزگان مطابق با استراتژیهای شرکت و واحد منابع انسانی انجام میشود.
از ابتدای بهرهبرداری شرکت فولاد هرمزگان اقدامات گوناگونی در واحد آموزش این شرکت انجام شده است. پس از تدوین برنامه منابع انسانی در چشمانداز ۱۴۰۰، تمامی اقدامات واحد آموزش شرکت فولاد هرمزگان نظاممند و سیستماتیک شد و در ادامه نیز این واحد آموزشی گواهینامه ISO10015 را کسب کرد. این گواهینامه در زمینه فعالیتهای آموزشی بوده و لازمه کسب آن، نظاممند کردن تمامی بخشهای فرآیند آموزش شامل نیازسنجی، طراحی، برنامهریزی، اجرا، اثربخشی و پایش آنها براساس این استاندارد است که خوشبختانه با اجرای موفق تمامی این موارد، واحد آموزش شرکت فولاد هرمزگان موفق به اخذ این گواهینامه شد.
نظرسنجی طرح نسکافه مطابق با مدلهای روز جهان
یکی از اقدامات واحد توسعه منابع انسانی شرکت فولاد هرمزگان سنجش رضایت کارکنان این شرکت بود. این فعالیت باعنوان طرح نسکافه (نظرسنجی کارکنان فولاد هرمزگان) طراحی و از سال ۱۳۹۶ با پیگیری واحد آموزش اجرایی شد. در طرح نسکافه هر سال میزان رضایت کارکنان با بررسی ۱۴ پارامتر سنجیده شده و پس از استخراج نتایج، پروژههای بهبود در ۲ سطح سازمانی و واحدهای مختلف اجرایی میشود. سال گذشته با استفاده از نتایج این نظرسنجی ۱۰ اقدام در سطح سازمان و حدود ۳۰۰ اقدام در سطح واحدهای مختلف در راستای افزایش رضایت کارکنان شرکت انجام شد.
در طرح نسکافه، سنجش رضایت کارکنان براساس مدل Hay Group که مدلی شناخته شده و پرکاربرد میان شرکتهای بزرگ جهان است، انجام میشود. از جمله ویژگیهای این مدل قابلیت آن در BenchMarking است که امکان ارزیابی نتایج یک سازمان را با نتایج سایر سازمانها فراهم میکند. در داخل کشور شرکتهای بزرگی مانند فولاد مبارکه اصفهان، مپنا و… از این مدل استفاده میکنند.
اجرای برنامههای توسعه فردی در فولاد هرمزگان آغاز شد
فعالیت دیگر واحد آموزش شرکت فولاد هرمزگان تدوین طرح توسعه رهبری بود. در این طرح نخست مدل شایستگی رهبری و مدیران تدوین و براساس این دو مدل کانون ارزیابی برای مدیران و معاونان در سطوح گوناگون برگزار شد. در این طرح مقرر شده که براساس توانمندیهای فردی و شایستگیهای موردنظر برای هر عنوان شغلی هر یک از افراد، برنامه توسعه فردی (IDP) ابتدا در سطح معاونان و مدیران شرکت تدوین و در ادامه برای روسا و سرپرستها براساس سطوح مدیریتی تعریف شود.
از آنجاییکه شرکت فولاد هرمزگان مجموعهای با نیروی انسانی جوان است و اغلب مدیران و کارشناسان این مجموعه متخصصان فنی و جوان هستند، واحد آموزش تصمیم به برگزاری دورههای عمومی مدیریتی در این شرکت گرفت. واحد آموزش با همکاری سازمان مدیریت صنعتی دورههای آموزشی ۲ساله عمومی مدیریتی برای مدیران و معاونان شرکت برگزار کرد که دوره نخست این آموزشها به پایان رسیده و دوره دوم آن نیز برای روسا و سرپرستان در سال ۱۳۹۷ در حال برگزاری است.
آموزش به دیگران راهکاری موثر در افزایش دانش
راهاندازی باشگاه مدرسان داخلی، اقدام دیگری از سوی واحد آموزش شرکت فولاد هرمزگان به شمار میرود. این شرکت در زمان راهاندازی دارای بهروزترین تجهیزات بود که برخی از این تجهیزات در سایر واحدهای تولیدی کشور وجود نداشت و همین امر سبب شد کارشناسان فنی شرکت به دانش جدیدی مسلط شوند. واحد آموزش شرکت از این فرصت و دانش ایجاد شده میان کارشناسان شرکت استفاده و با راهاندازی باشگاه مدرسان داخلی تلاش کرد کارشناسان زبده شرکت فولاد هرمزگان نحوه آموزش دانش خود به سایر افراد را فراگیرند، زیرا در واحد آموزش فولاد هرمزگان اعتقاد بر این است که آموزش به دیگران موجب افزایش دانش فردی و جمعی و در نهایت سازمان یادگیرنده خواهد شد. در این دورهها مدرسان براساس معیارهای اندازهگیری رتبهبندی شدند.
فعالیت دیگر واحد آموزش شرکت فولاد هرمزگان اخذ مجوز مرکز بینکارگاهی فنی و حرفهای بود. با دریافت این مجوز واحد آموزش فولاد هرمزگان میتواند برای شرکتکنندگان و مدرسان دورههای آموزشی خود، گواهینامه فنیوحرفهای که مدرکی بینالمللی بهشمار میرود، صادر کند.
واحد آموزش شرکت فولاد هرمزگان با همکاری واحد تحقیق و توسعه در راستای انجام مسئولیتهای اجتماعی این شرکت، زمینه را برای حضور و آموزش دانشجویان در قالب انجام پروژه و کارآموزی در این شرکت فراهم و در همین راستا تفاهمنامههایی نیز با دانشگاه هرمزگان منعقد کرده است
ارتباط مستمر واحد آموزش با دانشگاهیان
واحد آموزش شرکت فولاد هرمزگان با همکاری واحد تحقیق و توسعه در راستای انجام مسئولیتهای اجتماعی این شرکت، زمینه را برای حضور و آموزش دانشجویان در قالب انجام پروژه و کارآموزی در این شرکت فراهم و در همین راستا تفاهمنامههایی نیز با دانشگاه هرمزگان منعقد کرده است.
از دیگر اقدامات واحد آموزش شرکت فولاد هرمزگان، تجهیز فضا و استانداردسازی تجهیزات شرکت، تجهیز کارگاه متالورژی و کتابخانه این شرکت بود.
کانون ارزیابی، موفق در جلب اعتماد کارکنان و مدیران
طراحی و اجرای کانون ارزیابی از دیگر اقدامات واحد آموزش شرکت فولاد هرمزگان است. این کانون در ماههای پایانی سال ۱۳۹۵ فعالیت خود را در مجموعه هرمزگان آغاز کرد. در کانون ارزیابی، مساله مهم ایجاد اعتماد نسبت به نتایج ارزیابی این کانون است و خوشبختانه طی فعالیت این کانون در سالهای ۹۶ و ۹۷، اعتماد به این کانون و نتایج آن میان کارکنان و مدیران مجموعه ایجاد شده است.
در این کانون از ابزارهای گوناگونی برای ارزیابی دقیق و منصفانه استفاده و براساس مدلهای شایستگی تمرینهایی مانند تست شخصیت، مصاحبه، بازی و بحث گروهی، تستهای تحلیلی و… انجام میشود. در واقع مدلهای شایستگی خطکش ارزیابی سازمان هستند. باتوجه به نتایج این ارزیابی شایستگی افراد سازمان مشخص شده و از این نتایج برای نیازسنجی آموزشی و ارتقای افراد سازمان استفاده میشود. هنگام انتخاب سطوح مدیریتی نیز میتوان به نتایج این کانون رجوع کرد. در واقع یکی از وظایف این کانون شناسایی کارشناسان مستعد، ارتقای توانایی و ایجاد زمینه برای رشد فردی و جمعی این افراد است.
اهداف آینده شرکت فولاد هرمزگان
واحد آموزش، توسعه و تحقیقات منابع انسانی شرکت فولاد هرمزگان برای سال آینده انجام مطالعات فرهنگ سازمانی را در دستور کار دارد. اقدام بعدی در دست اجرای این واحد Career Planning است، براساس این برنامه به افرادی که در کانونهای ارزیابی شناسایی میشوند در جهت رشد و تعالی سازمانی کمک میشود.
از دیگر مواردی که سال آینده در واحد آموزش شرکت فولاد هرمزگان دنبال میشود، اجرای بحث جانشینپروری بهطور منسجم است که در شرکت فولاد هرمزگان مطرح و اقداماتی نیز در این زمینه انجام شده است، اما این امر از سال آینده در مجموعه فولاد هرمزگان بهطور منسجمتر دنبال خواهد شد.
واحد آموزش شرکت فولاد هرمزگان بهدنبال اخذ گواهینامه ISO29990 بهعنوان یک استاندارد یادگیری است. واحد آموزش در مسیر حرکت از پارادایم آموزش به سمت پارادایم یادگیری است که در همین راستا از جمله اقدامات آینده واحد تا پایان سال ۱۴۰۰، میتوان از شناسایی فرصتهای یادگیری و استفاده از روشهای نوین یادگیری مانند MOOC , Gamification در سالهای آتی نام برد.
تماشا کنید…
مطالب دیگر از این شماره
-
اعتماد کارکنان افتخار ماست
۱۱ آذر ۱۳۹۹ -
آینده را ما رقم می زنیم
۱۰ آذر ۱۳۹۹ -
دلگرم حضور ۱۱ سالهام در فولاد هرمزگان هستم
۲۵ دی ۱۳۹۷ -
توسعه زیرساختها لازمه ادامه تولید
۲۵ دی ۱۳۹۷ -
موفق در تثبیت کیفیت
۲۵ دی ۱۳۹۷ -
موج تازه سیستمهای اطلاعاتی
۲۵ دی ۱۳۹۷ -
پیش به سوی تولید دانش
۲۵ دی ۱۳۹۷ -
تکنولوژی نوین رمزموفقیت در بازار جهانی
۲۵ دی ۱۳۹۷ -
در کنار کارکنان و خانواده بزرگ فولاد هرمزگان
۲۵ دی ۱۳۹۷