شماره دوم ویژهنامه ساحل توسعه
شماره دوم ویژهنامه ساحل توسعه، سال ۹۹ منتشر شد؛ در سرمقاله این شماره، سعید خادمیپور، مدیر روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس نوشته است:
جذب سرمایهگذاری در هر کشور موجب میشود تا تولید و تجارت در آن کشور رونق بگیرد و به طور طبیعی بخشی از بیکاری و کمبودهای کالایی برطرف شود. ایجاد انگیزه و مشوق برای سرمایهگذاری در بخش تولید یکی از راهکارهای اساسی ایجاد جهش در تولید است و این مهم جز با آمادهسازی زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری میسر نمیشود.
توسعه زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری نقشی بسیار مهم در تولید دارد؛ زیرا معمولا همه تولیدکنندگان با هر دو زیرساخت سروکـار دارند. آمادهسازی زیرساختهای سختافزاری برای تولیدکنندگان، از جمله راههای دسترسی (ریلی، جادهای، دریایی و هوایی)، انرژی و آب، موجب تسهیل فرایند تولید و تجارت خواهد شد. آمادهسازی زیرساختهای نرمافزاری، همچون قوانین و مقررات، موجب بهبود فضای کسبوکار برای تولیدکنندگان خواهد شد. قطعا فراهم آوردن زیرساختهای لازم برای سرمایهگذاران موجب جذب سرمایهگذاری بهویژه در بخش تولید خواهد شد و رشد سرمایهگذاری به تحقق «جهش تولید» منجر میشود.
یکی از بهترین مناطقی که زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری در آن به بهترین شکل ممکن فراهم شده مناطق ویژه اقتصادی است که در میان آنها، منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس موقعیت ممتازی دارد. کامل بودن همه زیرساختهای ممکن، یعنی راههای دسترسی (ریلی، جادهای، دریایی و حتی هوایی) و انرژی (برق و گاز و آب)، موجب شده است که سرمایهگذاران حاضر در این منطقه نیازی به صرف هزینه اضافی برای دسترسی به زیرساختها نداشته باشند. زیرساختهای موجود، که در دسترس همه سرمایهگذاران خواهند بود، آماده بهرهبرداری هستند. البته به این زیرساختها اکتفا نخواهد شد و قطعا توسعه همه زیرساختها در ابعاد بسیار وسیعتر و با کیفیت بالاتر در دستور کار قرار خواهد گرفت. همچنین اقدامات موثری در این خصوص، بهویژه برای جذب سرمایهگذاران برای تامین زیرساختها، صورت گرفته است؛ به طور خاص، خودِ سایت منطقه ویژه در حال توسعه است و مناطق جدیدی نیز به آن اضافه خواهد شد.
اصولا جذب سرمایه، یکی از اهداف تاسیس مناطق ویژه اقتصادی به شمار میرود و سرمایهگذاری در این مناطق، بهویژه در بخش تولید و تجارت، پربازده خواهد بود؛ همچنانکه سرمایهگذاریهای متعددی در بخش تولید فلزاتی نظیر فولاد، آلومینیوم، سرب و روی و نیز در تولید محصولات پتروشیمی و نفتی در منطقه ویژه خلیج فارس صورت گرفته است و سرمایهگذاریهای جدیدی نیز در راه خواهد بود. در ضمن، اهداف بلندمدت متعددی نیز برای توسعه صنایع کشور، بهویژه صنعت فولاد، در نظر گرفته شده است که یکی از این اهداف، رسیدن به تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس خواهد بود. اکنون سرمایهگذاریهای خوبی در صنعت فولاد در منطقه ویژه صورت گرفته و پیشرفت پروژهها نیز مطابق با اهدافِ تعیینشده بوده است.
قطعا سرمایهگذاری در بخش تولید، اگر مطابق با اصول اقتصادی پیش برود، منجر به رشد تولید خواهد شد. با سرمایهگذاری منطقه ویژه خلیج فارس، تولید محصولات مختلف در کشور نیز افزایش خواهد یافت و نیاز کشور به برخی از محصولات مرتفع خواهد شد؛ همچنانکه تولید آلومینیوم در منطقه ویژه خلیج فارس نسبت به سالهای گذشته افزایشی چشمگیر یافته است و با بهرهبرداری از طرحهای جدید در صنعت فولاد، تولید محصولات مختلف زنجیره فولاد نیز رشد خواهد کرد. از ابتدای سال جاری، شاهد بهرهبرداری از طرحهای زنجیره فولاد در منطقه ویژه بودهایم که یکی از آنها در بخش شمش فولادی و دیگری در زمینه تولید گندله سنگآهن بوده است. بنابراین جهش در تولید با جهش در سرمایهگذاری رقم خواهد خورد. سرمایهگذاریهای متعدد در منطقه ویژه خلیج فارس منجر به توسعه تولید شده است و این مهم همچنان ادامه دارد. قطعا با برنامهریزیهای صورتگرفته توسط واحدهای تولیدی، آغاز تولید واحدهای تازه افتتاحشده و توسعه روزافزون زیرساختها، شاهد جهش تولید محصولات مختلف فلزی و غیرفلزی در منطقه ویژه خلیج فارس خواهیم بود.
برای مطالعه مطالب این شماره، میتوانید یکی از موارد زیر انتخاب کنید:


تماشا کنید…
مطالب دیگر از این شماره
-
منطقهای برای تحقق توسعه فولاد
۲۷ مهر ۱۳۹۹ -
لزوم تجمیع ارادهها برای دستیابی به اهداف
۲۷ مهر ۱۳۹۹ -
ردپای فلزات در ساحل توسعه
۲۷ مهر ۱۳۹۹ -
تحقق تولید در محلی امن و آرام
۲۷ مهر ۱۳۹۹ -
نقش اساسی دراقتصاد هرمزگان
۲۷ مهر ۱۳۹۹ -
منطقه ویژه نماد توسعه در دوران تحریم
۲۷ مهر ۱۳۹۹ -
منطقه ویژه بهشت سرمایهگذاری است
۲۷ مهر ۱۳۹۹ -
کرانـه روشـن
۲۷ مهر ۱۳۹۹