طراحی و اجرای کارخانه هماتیت بهدست نیروهای بومی

محصول کنسانتره کارخانه فرآوری و استحصال مگنتیت مجتمع، به روش «خشک» و «تر» تولید میشود. با توجه به ماهیت جدایش مغناطیسی شدت پایین در این کارخانه، باطلههای آن حاوی مقدار قابلتوجهی از کانیهای آهندار ازجمله هماتیت است و به همین سبب طرح احداث واحد هماتیت بهمنظور بازیابی این مواد در شرکت گلگهر مطرح و کارخانه بازیابی هماتیت در سال۱۳۸۸ به بهرهبرداری رسید. با توجه به کمبود سنگآهن، توسعه معادن و لزوم برچیده شدن کارخانه فعلی، با تدبیر مدیریت ارشد شرکت گلگهر احداث کارخانه بازیابی هماتیت جدید با سرمایهگذاری شرکت صنایع فولاد کاویانگهرسیرجان و به ظرفیت تولید سالانه یکمیلیون تن کنسانتره، به این شرکت محول شد.
ساخت کارخانه جدید هماتیت با سرمایهگذاری شرکت صنایع فولاد کاویانگهر سیرجان آغاز شد. سرمایه مورد نیاز برای این پروژه، در بخش ریالی ۱۹۰۰میلیاردریال و در بخش ارزی ۶میلیونیورو برآورد شده و پیمانکارEPC این پروژه شرکت گهرروش سیرجان و مشاور طرح آن، شرکت مهندسی روناک است. مدت اجرای پروژه ساخت کارخانه جدید هماتیت ۱۵ماه شمسی و در زمینی به مساحت ۱۰۰هزار مترمربع تعیین شده است.
انعطافپذیری کارخانه هماتیت در نوع خوراک
کارخانه بازیابی هماتیت، دارای ۲خط بازیابی خوراک خشک با ظرفیت تولید سالانه ۶۰۰هزارتن محصول و ۲خط بازیابی خوراک تر با ظرفیت تولید ۴۰۰هزارتن محصول در سال است که در مقایسه با کارخانه فعلی تعداد و ظرفیت خطوط آن، ۲برابر شده است. همچنین این واحد سالانه ظرفیت خوراکپذیری ۴میلیون تن را دارد. از دیگر قابلیتهای این کارخانه افزایش تولید سالانه ۱.۶میلیون تن کنسانتره است. کنسانتره تولیدی این شرکت دارای عیار آهن حدود ۶۵درصد بوده و دانهبندی محصول آن کمتر از ۱۰۰میکرون است. خوراک کارخانه بازیابی هماتیت با توجه به مواد موجود حدود ۸سال درنظر گرفته شده است و بهمنظور تداوم تولید کارخانه، در طراحی آن قابلیت انعطافپذیری در خوراک مدنظر قرار گرفته و طراحی به نحوی انجامشده که خوراکدهی سنگهای دانهبندی هماتیتی و مگنتیتی در آن امکانپذیر است.
تفاوت با واحد فعلی هماتیت
پیش از طراحی واحد جدید هماتیت، جلسات فنی متعددی با کارشناسان فنی و بهرهبرداری واحد فعلی هماتیت برگزار شد تا نقاط ضعف کارخانه فعلی مشخص و در کارخانه جدید تمام این نواقص برطرف شود. واحد فعلی دارای یکخط «خشک» و یکخط «تر» بوده و کارخانه جدید هماتیت، ۲خط بازیابی خشک و ۲خط بازیابی تر با ۲برابر ظرفیت کارخانه فعلی(یکمیلیون تن در سال) دارد. تفاوت دیگر واحد جدید هماتیت، بهینهسازی تمام تکنولوژی تجهیزات کارخانه فعلی، نرمهگیری پیش از اسپیرال، تغییر در هیدروسیلکونها، واحد دوغابسازی اسپیرال کلاسیفایر و همچنین فضای مناسب بهمنظور نگهداری، تعمیر و بهرهبرداری از تجهیزات است. این کارخانه در دو طبقه با دسترسی کامل جرثقیل سقفی طراحی شده است.
کارخانه بازیابی هماتیت، دارای ۲خط بازیابی خوراک خشک با ظرفیت تولید سالانه ۶۰۰هزارتن محصول و ۲خط بازیابی خوراک تر با ظرفیت تولید ۴۰۰هزارتن محصول در سال است که در مقایسه با کارخانه فعلی تعداد و ظرفیت خطوط آن، ۲برابر شده است.
طراحی و اجرای کارخانه هماتیت بهدست نیروهای بومی
طراحی مفهومی و پایه کارخانه جدید بازیابی هماتیت، بهطور کامل بهدست نیروهای پرتوان مهندسی مجتمع (شامل مدیریت واحد فنی مجتمع، فرآوری، پژوهشکده، آزمایشگاه و کنترل کیفیت) شرکت معدنی و صنعتی گلگهر انجام شده است. پس از طراحی کارخانه، تاییدیههای آن از طراح کارخانه فعلی هماتیت گرفته شده که خوشبختانه هیچ ایرادی بر طراحی کارخانه جدید وارد نشد که این امر نشان از توان و دقت بالای مهندسان شرکت دارد.
پروژه کارخانه جدید بازیابی هماتیت بهصورت کلید تحویل ازسوی شرکت گهرروش سیرجان و بهدست نیروهای بومی منطقه در حال اجراست. با توجه به سابقه بسیارخوب این شرکت در بهرهبرداری از کارخانههای فرآوری مگنتیت و هماتیت، این امر باعث تسریع در تامین و اجرای پروژه شده است.
خرید تجهیزات خارجی مورد نیاز از طریق شرکت گلتک
بخش زیادی از تجهیزات این پروژه از داخل کشور و برخی نیز از خرید خارج تامین خواهد شد. خوشبختانه شرکت گلگهر اقدام به تاسیس شرکت «گلتک» در آلمان کرده که تجهیزات مورد نیاز از طریق قرارداد شرکت گهرروش با این شرکت خریداری خواهد شد. قرارداد تامین تجهیزات خارجی منعقد شده و امید است براساس برنامه این تجهیزات خریداری و وارد کشور شود.
تماشا کنید…
مطالب دیگر از این شماره
-
کورهای به طول ۲۰۶ متر
۲۸ آبان ۱۳۹۹ -
طراحی و اجرای کارخانه هماتیت بهدست نیروهای بومی
۲۸ آبان ۱۳۹۹ -
واحدهای فرآوری شرکت معدنی و صنعتی گلگهر
۲۷ مهر ۱۳۹۷ -
با انعکاس واقعیت امید را در دل مردم ایجاد کنید
۲۷ مهر ۱۳۹۷ -
اخلاق حرفهای لازمه موفقیت در هر فعالیتی است
۲۷ مهر ۱۳۹۷